Cabernet Moravia

Cabernet MoraviaZkratka: CM
Synonyma: -
Tradiční oblasti: Morava

Keř: bujného růstu
Listy: velké, kruhovité, méně dělené, tmavé barvy
Hrozny: střední až velké, středně husté
Bobule: středně velké, kulaté, ojíněné, s pevnou a plísni šedé odolávající modročernou slupkou, kabernetovou vůní a velmi příjemnou chutí

Stáří a původ: mladá odrůda, Morava
Odrůdu vyšlechtil Lubomír Glos v Moravské Nové Vsi křížením odrůd Cabernet Franc a Zweigeltrebe.

Období sklizně: polovina října
Zrání hroznů je velmi pozdní. Plodnost je výborná a pravidelná. K výrobě vysoce jakostních vín je třeba objem sklizně snižovat.

Víno

Je-li technologie dobře zvládnuta, patří Cabernet Moravia ke špičkovým moravským červeným vínům. Po odbourání kyseliny jablečné je víno velmi plné, hebké, s dobře strukturovanými tříslovinami a s dlouhou dochutí.

Barva: tmavě granátová
Vůně: jemně kabernetové tóny
Chuť: jemně kabernetové tóny
Ve vůni a chuti můžeme hledat: černý rybíz

Vhodnost ke skladování: dobrá

Stolování:
Podává se k masitým jídlům s kořeněnými omáčkami a k tučným sýrům.

Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit