Rulandské modré - pozdní sběr - 2016

Rulandské modré - pozdní sběr - 2016

180 Kč s DPH
„πnot noir ~ 3,14 – rosé“

ks
  • 180 Kč s DPH Cena
  • 6348 Číslo šarže
  • Z 6348 Obj. číslo
  • 21 % Sazba DPH
  • skladem Dostupnost:
ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo π ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně lisují. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo od akademického malíře Josefa Velčovského s názvem „Vykutálený podzim s Rulandským modrým“ ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě.
Získaná ocenění
  • Stříbrná medaile na „JAROVÍN ROSÉ 2017“, Hustopeče
  • Stříbrná medaile na „FESTIWINE DUBROVNIK 2017, Chorvatsko
  • Diplom na „DECANTER 2017“, (Londýn)
Odrůda Rulandské modré Kategorie polosladké
Přívlastek pozdní sběr Barva vína růžové
Ročník 2016 Zbytkový cukr 18,6 g/l
Obsah lahve 0,75 l Kyseliny 6,7 g/l
Region Hustopečsko Alkohol 12,5 %
Vinařská obec Uherčice Bezcukerný extrakt 23,5 g/l
Viniční trať Bílá hora Obsahuje oxid siřičitý
Vinařská podoblast původu Víno určené k okamžité konzumaci Víno určené k archivaci Víno polosladké Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování Vhodné k drůbežímu Vhodné k ovocným salátům
Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit