Hledat Košík0 Rychlá Účet
CZ
SK EN
Menu

Rulandské modré

pozdní sběr 2018
Šarže 8418
Obsah 0,75 l

Víno jsme vyprodali

Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Rulandské modré nebo z celého katalogu.
ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým, trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo akademického malíře Josefa Velčovského s názvem „Vykutálený podzim s Rulandským modrým“ ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě.
πnot noir ~ 3,14 – rosé
Rulandské modré Oceněno

Získaná ocenění

  • Zlatá medaile na „LE MONDIAL DU ROSE 2019“, Cannes, Francie
  • Zlatá medaile na „HRADECKÝ POHÁR VÍNA 2019“, Hradec Králové
  • Bronzová medaile na „GRAND PRIX AUSTERLITZ 2019“ Brno
  • Pečeť kvality na „AWC VIENNA 2019“ Vídeň, Rakousko
  • Stříbrná medaile na „VINOFORUM 2019“ Bratislava
Odrůda Rulandské modré Kategorie polosladké
Přívlastek pozdní sběr Barva vína růžové
Ročník 2018 Zbytkový cukr 19,0 g/l
Obsah lahve 0,75 l Kyseliny 7,0 g/l
Vinařská obec Uherčice Alkohol 13,0 %
Viniční trať Kolby - Strossberg Bezcukerný extrakt 26,2 g/l
Region Hustopečsko Obsahuje oxid siřičitý
Vinařská podoblast původu Víno určené k okamžité konzumaci Víno určené k archivaci Víno polosladké Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C Odhadovaná doba názrávání 4 až 6 roků od roku lahvování Vhodné k drůbežímu Vhodné k ovocným salátům
Informace pro účastníky Putování po vinicích 2024 zavřít
Speciální kolekce a unikátní vína zavřít
Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit