Vyprodáno

Bouvierův hrozen

moravské zemské víno bílé 2011
Šarže 1201
/
Obsah 0,75 l
Bouvierův hrozen
Odrůda Bouvierův hrozen pochází ze Slovinska a objevil ji v roce 1900 ve své vinici pan Clotar Bouvier. Toto víno pochází z vlastních výsadeb na viniční trati Staré vinice v katastru obce Havraníky. Hrozny dosáhly cukernatosti 22°NM, což odpovídá přívlastku pozdní sběr. Víno se vyznačuje příjemnou vůní po jádrovém ovoci a rozinkách. V ústech oceníte mohutnost chuťového projevu, atraktivní kořenitost a svěží kyselinu. Doporučujeme podávat například k sýrové míse nebo kuřecímu masu. Víno má velmi dobré předpoklady k archivaci.
Víno jsme vyprodali
Vybrat si můžete z aktuální nabídky odrůdy Bouvierův hrozen nebo z celého katalogu.

Vlastnosti vína

Odrůda
Bouvierův hrozen
Přívlastek
moravské zemské víno bílé
Ročník
2011
Obsah lahve
0,75 l
Vinařská obec
Havraníky
Region
Znojemsko
Kategorie
suché
Alkohol
13,0 %
Zbytkový cukr
6,7 g/l
Kyseliny
6,0 g/l
Bezcukerný extrakt
21,6 g/l
Barva vína
bílé
Obsahuje
oxid siřičitý

Doporučení

Znojemsko
Znojemsko
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k okamžité konzumaci
Víno určené k archivaci
Víno určené k archivaci
Víno suché
Víno suché
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Odhadovaná doba názrávání 6 až 8 roků od roku lahvování
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k drůbežímu
Vhodné k sýrům
Vhodné k sýrům