Jaroslavický kapr na víně

Ingredience:

  • 6 porcí kapra s kůží,
  • 50 g oleje,
  • 2 dl vína Veltlínské zelené,
  • 4–5 cibulí,
  • 1 lžičku sladké papriky,
  • 1 lžičku pálivé papriky,
  • mletý pepř, kmín,
  • sůl.

Postup:

Kapra s kůží naporcujeme, osolíme, vložíme do olejem vymazané zapékací nádoby kůží nahoru. Posypeme nejprve pálivou paprikou, pak pepřem, sladkou paprikou, kmínem a zasypeme kolečky cibule. Zapečeme 15–20 minut, kapra otočíme, znovu okořeníme (už bez kmínu a cibule), podlijeme vínem a pečeme, až cibulka zezlátne.

Podáváme s čerstvým chlebem. Skvěle se k němu hodí například Cabernet Sauvignon 2008 rosé.

Zpět na Z archivu Znovínu