Hledat Košík0 Rychlá Účet
CZ
SK EN
Menu

Viniční tratě

V rámci „Terroir Clubu“ jsme se rozhodli Vám dát několik zajímavých informací, vždy o jedné úspěšné a zajímavé vinařské trati.

Viniční trať Šobes

Vinice Šobes svou jedinečnou dispozicí a romantikou v meandru řeky Dyje příchozí neustále při každé návštěvě fascinuje. A má čím.     

->

Viniční trať U tří dubů

 Tři vzrostlé duby tyčící se na kopečku den co den sledují vinohrad a ovocné sady. Malebná viniční trať U tří dubů je osázena mladými vinicemi v areálu ovocných sadů.

->

Viniční trať Dívčí vrch

V blízkosti rakouských hranic zahlédnete dva kopečky s prohlubní příznačně nazvané Dívčí vrch, které se pyšní rozsáhnou, nádherně obdělávanou a příkladnou vinicí v plné síle. 

->

Viniční trať Podhoří

 Prosluněná viniční trať Podhoří nenabízí pouze neobyčejný výhled na přilehlou obec Starovice a na významně se tyčící Pálavu v dáli, ale také famózní vína, jako je například naše Neuburské nebo oblíbený Hibernal.

->

Viniční trať Na výsluní

Krása střídá nádheru. Jihovýchodní až jižní expozice tratě je doplněna o úžasný výhled na nedalekou Pálavu, hrdě se tyčící se nad vodní plochou Nových Mlýnů. Lokalita, které historie nedala usnout.

->

Viniční trať Fládnická

Viniční trať Fládnická se rozprostírá v mírném svahu v těsné blízkosti Národního parku Podyjí, jižně od vinice Šobes.

->

Viniční trať Přední hory

Viniční trať Přední hory se rozléhá na dlouhém kopci nad obcí Nosislav. Nedaleko zaslechnete šumění řeky Svratky nebo zahlédnete věžičky loveckého zámečku v Židlochovicích.
->

Region Znojemsko

Kraj, kam pravděpodobně první révu vysadili staří Římané. Kraj, který dodával skvostná vína na knížecí a královské tabule. Kraj, kde se slunci nechce každý den zapadat. Znojemsko patří mezi nejprosluněnější roviny u nás, tvořené sprašemi a velmi úrodnou půdou.

->

Region Hustopečsko

 Na výsluní, Kacířky, Achtele, Kozí hory, Přední hory nebo třeba Růžová hora. To jsou všechno viniční tratě, které můžete najít na Hustopečsku. A jak už jejich názvy napovídají, jedná se o malebná místa plná zajímavých příběhů.

->

Řada Z dubových sudů

Jako by vína z dřevěných sudů získala jakýsi „třetí rozměr“. Vína jsou často květnatá a zrání v sudech podporuje jejich zemitost a mineralitu. Mikroskopické dutinky a otvůrky ve dřevě vyvolávají mikrooxidaci a další procesy, které ve vínu probouzí jiné vlastnosti.

->

Viniční trať Staré vinice

Vinice je situována v k.ú. Havraníky. Její název je Staré vinice. Celková výměra je 80,3 ha, z toho je osázeno 38,1 ha.
->

Viniční trať Kokusové hory

Znovín Znojmo zakoupil na přelomu roku 2013 a 2014 dalších 70 ha vinic, takže celková plocha vlastních vinic na počátku roku 2014 je již 450 ha. Z těchto 70 ha tvoří největší plochu viniční trať Kokusové hory a dále jsou to viniční tratě Domovní a Písky.

->
Speciální kolekce a unikátní vína zavřít
Akční nabídka zavřít
Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit