Hledat Košík0 Rychlá Účet
CZ
SK EN
Menu

Viniční tratě

V rámci „Terroir Clubu“ jsme se rozhodli Vám dát několik zajímavých informací, vždy o jedné úspěšné a zajímavé vinařské trati.

Viniční trati Weinperky

Znovín 10. 5. 2013 zakoupil 47,6 ha nově vysázených vinic na historické viniční trati Weinperky u Miroslavi!

->

Vinařská obec Tasovice – viniční trať Staré vinohrady

Tasovice – starobylá malebná vinařská obec, položená na posledních výběžcích Českého masívu (Českomoravské vysočiny) kolem řeky Dyje, osídlená od nepaměti, asi 10 km východně od Znojma.

->

Viniční trať Na vinici

Obec Tvořihráz je asi 10 km severovýchodně od Znojma. V údolí obce uvidíme z tratě „Na vinici“ dominantu – bývalou klášterní rezidenci

->

Vyhlídka na Šobes zpřístupněna

Od 9. září 2014 mohou turisté v Národním parku Podyjí navštívit novou vyhlídku nad unikátní údolní lokalitou nedaleko Hnanic zvanou Devět mlýnů.

->

Viniční trať U kapličky

Viniční trať U kapličky se nachází blízko rakouských hranic u obce Hnanice na mystické vyvýšené plošině chráněné z východu Havranickou stepí a ze západu lesy s meandrem řeky Dyje. Právě zde začíná Národní park Podyjí s překrásnou vyhlídkou na vinici Šobes. Toto mimořádné umístění se symbolickou kapličkou (odtud název) dává této vinici mimořádný emocionální náboj.

->

Viniční trať Lampelberk

Lampelberk se nachází 10 km jihovýchodně od Znojma u hranic nedaleko silnice ze Znojma do Vídně v největší vinařské lokalitě Znojemské podoblasti mezi obcí Vrbovec a zaniklou obcí Ječmeniště. Vedlejší viniční tratě jsou např. Šác, Vinná hora, Ivanka, Dolina atd. Typický tvar kužele má pahorek uprostřed, který je dominantou tratě, který byl v dávných dobách také osázen vinnými keři.

->

Viniční trať Dívčí hora

Viniční trať Dívčí hora se nachází jižně od Znojma před obcí vpravo od mezinárodní silnice E 59, která ze Znojma přes Chvalovice a Hatě pokračuje až do Vídně. Vinice začínají na mírném svahu vpravo od cesty a táhnou se směrem na Šatov až po železniční trať Znojmo – Šatov, kde začíná Šatovská viniční trať „Na vinici“.

->

Viniční trať Knížecí vrch

Viniční trať Knížecí vrch se nachází jižně od obce Hnanice, rozkládá se od jižního okraje obce až po státní hranici s Rakouskem a leží dále mezi bývalou celnicí v Hnanicích a okrajem Národního parku Podyjí. Knížecí vrch Hnanice jsou stará vinařská obec se sklepními uličkami a spoustou obrovských kopaných i klenutých sklepů s lisovnami, kde jsou dochovány velké historické kládové lisy, které má ve znaku i sdružení obcí Daníž.

->

Viniční trať Skalka

Viniční trať Skalka se nachází asi 10 km východně od Znojma, jižně od železnice Znojmo-Břeclav asi 2 km za železniční stanicí obce Hodonice. Od Krhovic je tato trať orientována 1 km severovýchodně. Pro lepší orientaci – obce Krhovice, Hodonice, Tasovice jsou historicky i v současnosti určitým způsobem propojeny.

->

Viniční trať Stará hora

Stará menší vinařská obec, leží asi 5 km severně od Miroslavi, tedy na okraji znojemské vinařské podoblasti i na pomezí pěstování révy vinné. V obci byla tvrz ze 17. století přestavěná na barokní zámeček, dnes upravený klasicistně počátkem 19. století. Klasicistní přestavba změnila i vzhled původně gotického kostela sv. Mikuláše.

->

Viniční trať Na vinici

Tato viniční trať se nachází blízko sídla firmy Znovín Znojmo v Šatově, 3 km severně, hned za železniční tratí. Pás vinic je viditelný jak z firmy, tak zejména z nově elektrifikované železniční tratě Znojmo – Vídeň.

->

Viniční trať Kraví hora

Kraví hora představuje zalesněný hřeben spojující Konice se Znojmem. Západní část přechází do údolí Dyje a do Národního parku Podyjí. Východní část je osázena vinnou révou. Pěstují se zde odrůdy Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Sauvignon aj. Tato historická poloha na posledních výběžcích Českého masivu patří k nejkvalitnějším v České republice.

->
Speciální kolekce a unikátní vína zavřít
Akční nabídka zavřít
Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit