Hledat Košík0 Rychlá Účet
CZ
SK EN
Menu

Viniční tratě

V rámci „Terroir Clubu“ jsme se rozhodli Vám dát několik zajímavých informací, vždy o jedné úspěšné a zajímavé vinařské trati.

Viniční trať Frédy

Horní Dunajovice jsou starobylá vinařská obec, která byla v roce 1565 povýšena na městečko. K zajímavým památkám obce patří goticko-renesanční kostel Nejsvětější Trojice z období kolem roku 1540, který patří k nejcennějším architektonickým památkám Znojemska. Ve středu městečka stávala ve 14. století tvrz, v renesanci přestavěná na zámek, v 19. století na sýpku.

->

Viniční trať Vinná hora

Vinná hora se nachází 10 km jihovýchodně od Znojma, u hranic nedaleko silnice ze Znojma k Vídni v největší vinařské lokalitě Znojemské podoblasti mezi obcemi Vrbovec a Ječmeniště. Mimo Vinnou horu je zde dalších osm viničních tratí. Název Vrbovec se připomíná již v roce 1137, byl původně slovanský a jeho nejstarší pojmenování Vrbov bylo odvozeno od vrb, které lemovaly břehy Vrboveckého potoka.

->

Viniční trať Weinperky

Viniční trať Weinperky se nachází na kupovitém kopci na okraji Miroslavi. Miroslav je městečko asi 15 km severně od Znojma. Přes Miroslav vede i cyklo-stezka. Vinici Weinperky uvidíte z hlavní silnice po levé straně, když pojedete ze Znojma do Brna. Nelze ji přehlédnou, vystupuje jako hora Říp.

->

Viniční trať Volné pole

Tato viniční trať je položena asi 15 km severový-chodně od Znojma. Automobilem i na kole se k ní dostanete z hlavní silnice na Brno přes Miroslav (okolo vinice Weinperky).Na vinici Volné pole pak narazíte vpravo těsně před Hostěradicemi. Hostěradice jsou stará velká vinař-ská obec s bohatou minulostí a řadou historických památek.

->

Viniční trať Kamenný vrch

Starobylá malebná vinařská obec, položená na posledních výběžcích Českého masívu (Českomoravské vysočiny) kolem řeky Dyje, osídlená od nepaměti, asi 10 km východně od Znojma. Vedle objektu tasovického mlýna vystavěného jako rezidence premonstrátského kláštera v Louce v pozdně renesančním stylu Vás určitě zaujme náměstí se sousoším, odkud je vidět na monumentální barokní kostel.

->

Naučná vinice starých odrůd za Moravským sklípkem v Šatově

Chtěli byste někdy spatřit vinnou révu tak, jak ji pěstovali naši předkové? Pak se nechte pozvat na naučnou vinici za Moravským sklípkem, kde jsme v roce 2001 vysadili devatenáct starých odrůd révy vinné. Projděte se mezi řádky, v duchu se vraťte do starých časů a seznamte se s odrůdami, které kdysi rostly v českých a moravských vinicích a jejichž názvy připomínají dávné tradice.

->

Viniční trať Šác

Šác se nachází 10 km jihovýchodně od Znojma, u hranic nedaleko silnice ze Znojma k Vídni, v největší vinařské lokalitě Znojemské podoblasti mezi obcemi Vrbovec a Ječmeniště.

->
Akční nabídka zavřít
Speciální kolekce a unikátní vína zavřít
Potvrzení
Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete,
že je Vám více než 18 let.
Potvrdit