Aurelius
polosladké
										/
									výběr z hroznů 2006
							Šarže 6015
										/
									Obsah 0,5 l
							 
					Jako páté víno zařazuji další zajímavost, a to odrůdu Aurélius z ročníku 2006 ve výběru z hroznů. Tento klenot jsem „objevil“ před pár týdny v našem archivním sklepě ve Strachoticích, opět, když jsem vybíral vína do Mimořádné nabídky starších vín, kterou najdete na našich webových stránkách. Toto víno mě tak ohromilo, že jsem ho na web zatím nedal a schoval si ho k ochutnání nejprve pro Vás předplatitele Znovínek a pak teprve, někdy v příštím roce několik
zbylých lahví, i pro ostatní zákazníky. Po nalití do skleničky se Vám víno představí nádhernou zlatavou barvou, po přivonění objevíte ušlechtilou vyzrálou vůni po rozinkách, kompotovaných rynglích nebo meruňkách. Při každém doušku zaznamenáte pocit slasti z nádherného, ušlechtile nazrálého vína s atraktivní nasládlostí a rýňákovou petrolejovitostí. Je to prostě víno pro krásný zážitek. Já ho prožil.
					Toto víno bylo součástí prosincových ZNOVÍNEK roku 2017. Víno tehdy vybral a doporučil Ing. Karel Matula, vedoucí řízení jakosti.
					Víno jsme vyprodali
							Vybrat si můžete z aktuální nabídky „odrůdy Aurelius“ nebo z celého katalogu.
					Vlastnosti vína
Odrůda
								Aurelius
							Přívlastek
								výběr z hroznů
							Ročník
								2006
							Obsah lahve
								0,5 l
							Země původu
							Česká republika
						Vinařská podoblast
									Znojemská
							Vinařská obec
								Horní Dunajovice
							Viniční trať
								Frédy
							Region
								Znojemsko
							Kategorie
								polosladké
							Alkohol
								12,0 % obj.
							Zbytkový cukr
								25,9 g/l
							Kyseliny
								7,3 g/l
							Bezcukerný extrakt
								24,4 g/l
							Barva vína
								bílé
							Vyrobeno a plněno
								
										Znovín Znojmo
										
									
								ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.
Šatov 404
671 22
Česká republika
Šatov 404
671 22
Česká republika
Obsahuje
							oxid siřičitý
						Doporučení
Víno polosladké
							Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
							Odhadovaná doba názrávání 9 až 11 roků od roku lahvování
							Vhodné k drůbežímu
							Vhodné k sýrům
							 
			