Müller Thurgau
polosuché
										/
									jakostní víno 2016
							Šarže 6302
										/
									Obsah 0,75 l
							
					Opět je tu atraktivní "müllerka" z výjimečné lokality na viniční trati Peklo. Toto ušlechtilé víno jistě splní Vaše očekávání a odmění Vás příjemnou vůní po vyzrálých meruňkách, broskvích nebo nasládlé vanilce. V ústech oceníte svůdnost a čistotu chuťového projevu danou líbivou nasládlostí zbytkového cukru a příjemnou ovocností. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám. Víno lze i krátkodobě archivovat.
					Víno jsme vyprodali
							Vybrat si můžete z aktuální nabídky „odrůdy Müller Thurgau“ nebo z celého katalogu.
					Vlastnosti vína
Odrůda
								Müller Thurgau
							Přívlastek
								jakostní víno
							Ročník
								2016
							Obsah lahve
								0,75 l
							Země původu
							Česká republika
						Vinařská podoblast
									Znojemská
							Vinařská obec
								Šatov
							Viniční trať
								Peklo
							Region
								Znojemsko
							Kategorie
								polosuché
							Alkohol
								12,0 % obj.
							Zbytkový cukr
								8,5 g/l
							Kyseliny
								6,0 g/l
							Bezcukerný extrakt
								22,8 g/l
							Barva vína
								bílé
							Vyrobeno a plněno
								
										Znovín Znojmo
										
									
								ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.
Šatov 404
671 22
Česká republika
Šatov 404
671 22
Česká republika
Obsahuje
							oxid siřičitý
						Doporučení
Víno polosuché
							Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
							Odhadovaná doba názrávání 2 až 4 roky od roku lahvování
							Vhodné k drůbežímu
							Vhodné k rybám
							Získaná ocenění
- Stříbrná medaile na soutěži mladých vín ročníku 2016 „VINUM JUVENALE 2016“ v Brně
 
Viniční trať
							Peklo
Jižně od Šatova vás v krajině česko-rakouského pohraničí upoutají řádky vína linoucí se v netypickém tvaru. Podkovovitá podoba této trati připomíná sedlo či amfiteátr. Nebo snad pekelný kotel? Teorií, odkud viniční trať Peklo vzala své jméno, je několik. Někteří ho odvozují od nedalekého Šibeničního vrchu, kde od konce středověku až do poloviny 18. století stála šibenice. Jiní název přisuzují tomu, že hrozny, které se zde pěstují, bývají někdy natolik vystaveny slunečnímu žáru, jako by se pekly v pekelném kotli.