Chardonnay
polosuché
										/
									pozdní sběr 2011
							Šarže 1041
										/
									Obsah 0,75 l
							Příznivce lahodných vín s lehkým obsahem zbytkového cukru jistě zaujme toto přívlastkové Chardonnay, které vzešlo z nově zakoupených vinic nacházejících se Hustopečsku. Toto Chardonnay potěší atraktivní vůní po vyzrálých hruškách a vanilce. V ústech oceníte bohatý a dlouhý chuťový projev, jakož i dokonalou vyváženost svěží kyseliny a laskavé nasládlosti. Můžete vychutnávat například k vepřovému masu nebo kvalitním sýrům. Víno má velmi dobré předpoklady k archivaci.
					Terroir Club
					Víno jsme vyprodali
							Vybrat si můžete z aktuální nabídky „odrůdy Chardonnay“ nebo z celého katalogu.
					Vlastnosti vína
Odrůda
								Chardonnay
							Přívlastek
								pozdní sběr
							Ročník
								2011
							Obsah lahve
								0,75 l
							Země původu
							Česká republika
						Vinařská podoblast
									Velkopavlovická
							Vinařská obec
								Nosislav
							Viniční trať
								Přední hory
							Region
								Hustopečsko
							Kategorie
								polosuché
							Alkohol
								13,5 % obj.
							Zbytkový cukr
								10,6 g/l
							Kyseliny
								6,7 g/l
							Bezcukerný extrakt
								23,3 g/l
							Barva vína
								bílé
							Vyrobeno a plněno
								
										Znovín Znojmo
										
									
								ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.
Šatov 404
671 22
Česká republika
Šatov 404
671 22
Česká republika
Obsahuje
							oxid siřičitý
						Doporučení
Víno polosuché
							Doporučená teplota vína při podávání 10–12 °C
							Odhadovaná doba názrávání 5 až 7 roků od roku lahvování
							Vhodné k vepřovému
							Vhodné k sýrům
							Viniční tratě
							Přední hory
Viniční trať Přední hory se rozléhá na dlouhém kopci nad obcí Nosislav. Nedaleko zaslechnete šumění řeky Svratky nebo zahlédnete věžičky loveckého zámečku v Židlochovicích. V místní zvlněné krajině, která je orientovaná severozápadním směrem na Židlochovice, je to nejjižněji položená vinice. V jejím podloží se skrývá vápenitý jíl, který dává vínům plnost, svěžest a lehkou mineralitou.